2min

Microsoft heeft per ongeluk zelf informatie gepubliceerd over de Lumia 950 en Lumia 950 XL, op de Britse versie van de Microsoft Store waren de toestellen korte tijd te bewonderen inclusief een deel van de specificaties. Daarmee weten we nu 100 procent zeker dat Microsoft volgende week deze twee toestellen in elk geval zal presenteren.

Op de website van de Microsoft Store was duidelijk te zien dat er een Lumia 950 komt met een 5,2 inch scherm en een Lumia 950 XL met een 5,7 inch scherm. Beide toestellen beschikken over een WQHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de achterzijde hebben ook bedie toestellen een 20 megapixel camera met Carl Zeiss Lens. De opslagcapaciteit van de toestellen bedraagt 32GB maar gebruikers kunnen die uitbreiden via een microSD-kaartje en ze kunnen gebruik maken van OneDrive voor extra opslagcapaciteit. Verder maken beide toestellen gebruik van Windows 10 en niet langer van Windows Phone 8.1.

Meer informatie is er op dit moment niet uitgelekt, maar we weten al op basis van alle geruchten dat de toestellen waarschijnlijk voorzien zijn van een Snapdragon 808- en een Snapdragon 810-processor in combinatie met 3GB aan werkgeheugen. Dat zijn de snelste en op een na snelste processor van Qualcomm en die kunnen ook Continuum bieden op de smartphones. Met Continuum kunnen de smartphones worden verbonden met een externe monitor, toetsenbord en muis om vervolgens al pc gebruikt te worden. Wel is het gebruik bepekrt tot applicaties die beschikbaar zijn in de Windows Store.

De toestellen zijn verder voorzien van een nieuwe USB Type C-aansluiting en de mogelijkheid om draadloos opgeladen te worden. Net als vorige Lumia’s is de behuizxing opnieuw gemaakt van plastic, oftewel polycarbonaat. Wat de prijzen gaan worden van de toestellen is nog niet duidleijk.

De toestellen zijn de opvolger van de Lumia 930 (review) en Lumia 1520 (review).