2min

Microsoft heeft gisteren naast de Surface Book en Surface Pro 4 ook nog drie smartphones gepresenteerd. De meeste details waren inmiddels al weken uitgelekt, maar nu is alles zeker, de enige kleine verrassing op smartphonegebied was de Lumia 550.

Microsoft heeft gisteravond een hele hoop nieuwe hardware gepresenteerd waaronder de nieuwe Surface Pro 4 die opnieuw sneller en dunner is geworden, meest verrassende introductie was de Surface Book, Microsoft gaat nu ook laptops maken, al kan deze laptop ook gebruikt worden als tablet.

Verder presenteerde het bedrijf in rap tempo drie nieuwe smartphones, de Lumia 950, Lumia 950 XL en de Lumia 550. De Lumia 950 en de Lumia 950 XL zijn high-end smartphones met dito specificaties. De Lumia 550 is een goedkope smartphone met minder goede specificaties.

De Lumia 950 beschikt over een 5,2 inch scherm en de Lumia 950 XL over een 5,7 inch scherm, beide schermen zijn voorzien van een QHD-schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Aan de binnenkant is gekozen voor respectievelijke de Snapdragon 808 en de Snapdragon 810-chip. Microsoft heeft de toestellen voorzien van vloeibare koeling, hoe dat precies werkt en eruit ziet is onduidelijk, maar gezien de oververhittingsproblemen van de Snapdragon 810 misschien wel zeer slim. De opslagcapaciteit van beide toestellen bedraagt 32GB en dit is ook nog uit te breiden via een microSD-kaartje. Beide toestellen beschikken verder ook over 3GB aan werkgeheugen.

Microsoft houdt vast aan de PureView cameratechnologie en beide toestellen beschikken over een 20 Megapixel Pureview-camera met een Zeiss-lens. Ook zijn de toestellen voor zien van optische stabilisatie en kunnen ze nu video’s opnemen in 4K. Aan de voorzijde zit een camera van 5 megapixel die video’s kan opnemen in Full HD.

Microsoft kiest er eveneens voor om de nieuwe USB Type-c poort toe te voegen aan de toestellen zodat de kabel ook omgekeerd in het toestel kan worden gekozen.

Beide toestellen komen beschikbaar in het zwart en het wit. De eacter prijs en beschikbaarheid in Nederland en België is vooralsnog onbekend. De toestellen komen ergens in november beschikbaar en als we de prijzen van de oosterburen mogen geloven dan gaan de toestellen 599 euro en 699 euro kosten.

Lumia 550

Microsoft heeft ook nog een goedkope Lumia 550 gepresenteerd, het gaat om een toestel met een scherm van 4,7 inch met een HD-schermresolutie van 1280 x 720 pixels. Aan de binnenkant is gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 210-chipset met een kloksnelheid van 1,1 GHz. DE opslagcapaciteit bedraagt 8GB en deze is nog uit te breiden via een microSD-kaartje. Aan de achterzijde is een 5 megapixel camera aanwezig en aan de voorzijde een 2 megapixel camera. Dit toestel komt waarschijnlijk ook in november beschikbaar voor ongeveer 140 euro.