Het lijkt erop dat Apple van plan is om nog meer Android-apps te gaan ontwikkelen dan de twee apps die tot op heden zijn aangekondigd. Hoeveel apps Apple uiteindelijk voor Android wil gaan maken is onduidelijk, maar de stap is wel verrassend aangezien Apple voorheen andere besturingssystemen vooral links liet liggen.

In een nieuwe vacature op de Apple-website wordt gesproken over nieuwe mobiele producten voor Android. Daarmee lijkt het te gaan om meer apps dan de twee apps die tot op heden zijn aangekondigd. Op dit moment is er één Android-app van Apple te vinden in de Google Play Store, dat is Move to iOS, waarmee je instellingen en data kan overhevelen naar een iOS-apparaat.

Daarnaast zal Apple na de zomer de Android-app voor Apple Music uit gaan brengen, zodat ook Android-gebruikers de muziekdienst van Apple kunnen gaan gebruiken op hun smartphone. Als we moeten gissen welke apps Apple op termijn ook op Android wil uitbrengen dan ligt Apple Kaarten voor de hand, maar ook iets van iCloud of iWorks.

Vooralsnog blijft het vooral gissen want Apple zal zelf voorlopig niets bekendmaken.