1 min

Gisteren schreven we over het gerucht dat Apple een app in ontwikkeling zou hebben waarmee het makkelijker wordt om over te stappen op Android. De app zou het makkelijker maken om contacten, foto’s en muziek te migreren naar een Android-toestel. Apple heeft nu gereageerd en het gerucht volledig ontkracht.

Appel stelt geen app of andere tool in ontwikkeling te hebben waarmee het makkelijker wordt om over te stappen van iOS naar Android. Apple gaat gebruikers dus niet helpen het eigen platform te verlaten. Iets wat we gisteren in onze berichtgeving ook al in twijfel trokken.

Normaliter reageert Apple eigenlijk nooit op geruchten, maar heeft er nu toch voor gekozen het bericht te ontkrachten. Waarom is dan weer een grote vraag, want er zijn elke week wel geruchten over het bedrijf waar niet op wordt gereageerd. The Telegraph was degene die het gerucht de wereld in hielp en zij stellen Apple vooraf om een reactie gevraagd te hebben en daarop kwam geen reactie. Wat heeft heeft doen besloten alsnog te reageren is niet duidelijk.

Gisteren verscheen ook het bericht dat er in maart een iPhone 5e komt, waarbij de e staat voor enhanced. Het zou gaan om een verbeterde versie van de iPhone 5S met een scherm van 4 inch. Een stuk kleiner dan de iPhone 6S die voorzien is van een 4,7 inch scherm. Op dat gerucht wil Apple nog steeds niet reageren.