1 min

Als we de Britse website The Telegraph mogen geloven dan zou Apple onder druk van Europese telecomproviders werken aan een nieuwe iOS-app waarmee gebruikers makkelijker kunnen overstappen op Android. Het doel van de app is om gegevens zoals contacten, foto’s en muziek eenvoudig te kunnen migreren naar Android.

Het verhaal klinkt niet helemaal geloofwaardig, Apple is over het algemeen een bedrijf dat precies doet waar het zelf zin in heeft en vaak andere bedrijven dwingt om dingen anders te doen. Zo stelt Apple bijvoorbeeld ook zeer hoge eisen aan telecomproviders bij het afnemen van iPhone-toestellen. Nu zouden de rollen echter zijn omgedraaid en zouden de Europese telecomproviders van Apple hebben geëist dat het bedrijf een eenvoudige methode biedt om data op een iPhone te migreren naar Android.

De telecomproviders zouden bezorgd zijn dat klanten moeite hebben met het migreren van hun persoonlijke gegevens van hun iPhone naar een Android-toestel. Dat zou ook nadelige gevolgen hebben voor de onderhandelingen tussen de telecomproviders en Apple.

Volgens het bericht zou Apple nu een app in ontwikkeling hebben waarmee de migratie makkelijker moet worden. Als het bericht klopt zou dat een grote strategiewijziging zijn, Apple-oprichter Steve Jobs besliste jaren geleden dat het bedrijf ervoor moest zorgen dat gebruikers zo afhankelijk mogelijk moesten worden van het besturingssysteem, een zogenaamde lock-in, waarbij het niet eenvoudig is om over te stappen.

Apple heeft uiteraard niet gereageerd op de berichtgeving. Wellicht verschijnt er de komende maanden ineens een nieuwe app.