1 min

Intel heeft productieproblemen met de nieuwe Skylake-processoren, de exacte problemen zijn onduidelijk maar veel fabrikanten hebben te weinig Skylake-processoren om voldoende systemen te produceren. Onduidelijk is ook nog wanneer Intel wel voldoende processoren kan leveren aan zijn partners.

Intel’s nieuwe processoren worden maar mondjesmaat geleverd aan fabrikanten waardoor zijn geen grote hoeveelheid systemen kunnen produceren. Waar het probleem precies in zit wil Intel niet zeggen, maar het bedrijf heeft wel bevestigd dat er een tekort is. Intel zegt ook dat de vraag hoger is dan van te voren werd verwacht.

Op dit moment loopt de back-to-school-periode en het aantal Windows 10-systemen dat momenteel te koop is valt enigszins tegen. Volgens de CEO van Asus komt dat doordat er te weinig Skylake-processoren beschikbaar waren. Fabrikanten willen waarschijnlijk geen grote hoeveelheden meer produceren met oudere chips van Intel, omdat deze grotendeels afgeschreven kunnen worden zodra Intel de productieproblemen heeft opgelost. Dit najaar worden de eerste Skylake-processoren voor laptops verwacht, of deze nu later verschijnen is onduidelijk.

Deze week vind de IDF-conferentie (Intel Developer Forum) plaats in San Francisco, mogelijk doet het bedrijf daar uitspraken over de beschikbaarheid van de chips en de plannen voor de komende maanden.