Volgens bronnen uit Azië zouden de fabrikanten van laptops in oktober gebruik kunnen gaan maken van laptop-processoren uit de Skylake-generatie van Intel. Daarmee zouden de laptop-chips twee maanden na de desktop-chips beschikbaar komen, die worden al in augustus verwacht.

Volgens Digitimes zijn de fabrikanten inmiddels al een productie en voorraden van Broadwell-chips aan het afbouwen om dadelijk over te stappen op Skylake-chips. Het afbouwen van de chips gaat echter nog zeer langzaam omdat de pc-markt momenteel echt in het slop zit. Pas in augustus wordt een stijging in de verkopen verwacht als Windows 10 breed beschikbaar is voor alle systemen.

Dat Intel dit jaar nog de Skylake-processoren zal introduceren staat vast, de vraag is alleen nog wanneer, daarover heeft Intel tot op heden geen duidelijke uitspraken gedaan. Volgens Digitimes wordt het dus oktober, waardoor de laptops ruimschoots voor de feestdagen in de winkels moeten liggen.

Er gingen eerder nog geruchten dat de chips al in september zouden verschijnen en dat Intel de desktop-processoren tijdens IDF in augustus zou presenteren. Inmiddels zijn veel bronnen het erover eens dat de desktop-processoren pas tijdens de Gamescom worden gepresenteerd in Keulen.

Skylake is de tweede generatie Intel-chips die wordt geproduceerd op 14nm, deze generatie zal echter een stuk efficienter zijn en veel betere grafische prestaties weten neer te zetten. De Skylake-processoren verschijnen al razendsnel na de introductie van de Broadwell-processoren. Reden hiervoor is dat de Broadwell-processoren bijna een jaar vertraging hebben opgelopen. In juni verschenen pas de eerste Broadwell-chips voor laptops.