2min Devices

Nieuwe Intel-chips kunnen altijd luisteren naar stem gebruiker

Intel heeft nieuwe chips gepresenteerd die continu kunnen luisteren naar de stem van de gebruiker. Hiervoor is enorm weinig energie nodig, maar biedt vanuit gebruiksvriendelijkheid enorm veel mogelijkheden. Zo kan een Windows-pc straks met een spraakcommando worden opgestart.

Intel komt binnenkort met nieuwe Skylake-processoren die naar je kunnen luisteren. Door het commando: "Cortana, wake up" te geven kan je vervolgens ook een Windows 10-computer opstarten. In de chip wordt een speciale module gebouwd die gaat luisteren naar dat commando als de pc is uitgeschakeld. De feature zit ook al in de Core M-chips van vorig jaar maar is nog niet ingeschakeld omdat Windows 10 en Cortana nog niet zover waren.

Intel heeft de feature tijdens de IDF-conferentie (Intel Developer Forum) in San Francisco gepresenteerd. Deze feature in combinatie met Windows Hello en een Realsense-camera en je kan een Windows 10-systeem opstarten en inloggen zonder een vinger te gebruiken.

Voor ons is de enige horde op dit moment dat Cortana nog niet in het Nederlands beschikbaar is, hopelijk brengt Microsoft daar in de komende maanden snel verandering in.

Doordat Intel ervoor heeft gekozen deze functie in de chip te bakken, is het mogelijk om de computer continu te laten luisteren zonder dat dit enorm veel energie kost. Motorola paste de technologie eerder ook al toe in de Moto X, dat toestel was ook in staat naar de gebruiker te luisteren als het toestel stand-by was.

Bron:Gizmodo