2min

Apple heeft de uitnodigingen verstuurd voor een Apple-event op 7 september in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco. Daarmee kunnen we stellen dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus officieel op 7 september worden gepresenteerd. Daarover bestaat weinig twijfel gezien het tijdstip van het evenement.

Apple heeft de afgelopen jaren er keer voor keer voor gekozen om nieuwe iPhones begin september te presenteren, dat Apple dit jaar opnieuw een evenement organiseert betekent dat het weer tijd is voor nieuwe iPhones, qua nummering zijn we aangekomen bij de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Wat Apple verder op het programma heeft staan is nog onduidelijk, maar we verwachten stiekem ook wel een nieuwe Apple Watch.

Verder is het hoog tijd dat Apple zijn pc-lineup gaat vernieuwen, de MacBook Pro en de iMacs gaan al geruime tijd mee en Apple heeft loopt inmiddels bijna twee generaties achter qua Intel-processoren. Goed voor de winstmarge van het bedrijf uit Cupertino maar voor Apple-fans die de laatste hardware willen enigszins teleurstellend.

Of Apple ook tijdens dit evenement aandacht zal besteden aan zijn Mac-portfolio is echter nog maar de vraag. Wij vermoeden dat Apple dit niet zal combineren en tijdens een apart evenement zal doen. Het evenement begin om 10:00 ’s morgens in San Francisco, in Nederland is het dan 19:00. Het evenement kan via een livestream worden bekeken via elk Apple-apparaat.

De nieuwe iPhones zullen qua ontwerp waarschijnlijk vrijwel niet veranderen, Apple zou de grote wijzigingen een jaartje willen bewaren voor als de iPhone 10 jaar bestaat. Dit jaar wil Apple wel de koptelefoonaansluiting schrappen en overstappen op een dubbele camera aan de achterzijde zodat er nog betere foto’s gemaakt kunnen worden.