1 min

Lenovo heeft voorafgaand aan de IFA in Berlijn verschillende nieuwe systemen gepresenteerd met 6e generatie Intel Core-processoren. Daaronder bevindt zich ook een concurrent voor de Surface van Microsoft. De IdeaPad Miix 700 is een tablet met een ingebouwde standaard waar ook een toetsenbord aan vastgeklikt kan worden.

Microsoft heeft inmiddels al drie generaties Surface-modellen op de markt gebracht en de vierde generatie verschijnt naar verluidt ergens dit najaar. Lenovo gaat nu opnieuw de concurrentie aan met Microsoft en presenteert een eigen variant op de Surface-tablet.

Lenovo gaat met de IdeaPad Miix 700 de concurrentie aan met de Surface maar helaas nog niet met de Surface Pro. Er is weliswaar een standaard verwerkt in de tablet zodat die ook zelfstandig kan staan, maar de gekozen processoren, een Intel Core M3, is zeker niet slecht, maar kan niet tippen aan de Intel Core i5 en i7 die Microsoft gebruikt in de Surface Pro-modellen.

De standaard kan uitgeklapt worden en in verschillende standen blijven staan. Daarnaast levert Lenovo een toetsenbordcover mee met echte toetsen en die kunnen net wat dieper worden ingedrukt dan bij de type-cover van Microsoft. Hierdoor voelt het meer aan als een echt toetsenbord.

Het concept is prima, de uitwerking ook, alleen jammer dat Lenovo niet met de Surface Pro concurreert. De Lenovo IdeaPad Miix 700 is verkrijgbaar vanaf januari in de Benelux voor een adviesprijs van 999 euro. Daarmee is het systeem een stuk duurder dan in de Verenigde Staten waar de adviesprijs slechts 699 dollar is.