1 min

Als we The Wall Street Journal mogen geloven dat gaat Amazon de tabletmarkt naar zich toe proberen te trekken met een kwalitatieve budgettablet. Het bedrijf zou werken aan een 6 inch tablet als opvolger van de huidige Fire HD 6, de opvolger zal echter de helft goedkoper worden dan zijn voorganger.

Amazon zou samenwerken met Chinese fabrikanten om een zo goedkoop mogelijke tablet op de markt te brengen, die kwalitatief nog wel de moeite waard is. De nieuwe 6 inch tablet krijgt waarschijnlijk een HD-resolutie van 1280 x 720 pixels of 1280 x 800 pixels. Aan de binnenkant zal de tablet worden voorzien van een MediaTek-chipset en 16GB aan opslagcapaciteit.

De huidige Fire HD 6 is ook een 6 inch tablet met een resolutie van 1280 x 800 pixels en beschikt ook over een MediaTek-chipset. Deze tablet kost echter 99 dollar. Amazon zou nu besloten hebben om geen stereo maar monospeakers te gebruiken, daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met de Chinezen om nog meer kosten te besparen.

Amazon zal op de verkoop van de tablet straks geen winst maken, maar levert een eigen Android-versie mee op de tablets die allemaal erop gericht zijn gebruik te maken van de digitale Amazon-diensten. Deze diensten bieden de mogelijkheid om boeken, muziek en films te kopen. Producten waar Amazon wel geld aan verdiend. Daarmee heeft Amazon een alternatieve strategie ten opzichten van andere fabrikanten.

De hardware-avonturen van Amazon zijn overigens niet altijd succesvol, het smartphoneproject met de Firephone is uitgelopen op een drama.