2min

Tags in dit artikel

, , ,

De Kindle Fire is nog maar net uit of Amazon heeft zich al op enkele nieuwe projecten gestort. Vorige week werd bekend dat Amazon samen met Foxconn aan een Kindle smartphone werkt. Maar dat is niet het enige project: volgens geruchten zou Amazon op de achtergrond ook aan een nieuwe tablet werken.

De nieuwe tablet zou een grootte van 8,9 inch hebben. Deze maat zou dus tot de middenmoot behoren tussen de kleine 7 inch en de grote 10 inch. Volgens de berichten start Foxconn begin volgend jaar met de productie van de nieuwe tablet. Deze zou dan in het tweede kwartaal van volgend jaar gereed moeten zijn voor lancering.

Volgens bronnen binnen de distributieketen heeft Amazon er bewust voor voor dit formaat gekozen om de directe concurrentie met andere tabletfabrikanten te vermijden. Eerder gingen er geruchten de ronde dat Amazon een 10,1 inch tablet op de markt zou brengen, de opvolger en grote broer van de 7 inch Kindle Fire. Maar de laatste geruchten ontkennen dit.

Amazon presenteerde eind september de Kindle Fire voor een prijs van 199 dollar. Analisten hielden er uiteenlopende meningen op na of deze tablet een succes zou worden. Zo schreef analist Gene Munster dat Amazon 50 dollar verlies lijdt voor iedere verkochte Kindle Fire. Tevens zou deze tablet volgens hem niet in staat zijn om met de iPad 2 van Apple te concurreren, onder meer vanwege de grootte en de technische specificaties.

De verkoopcijfers laten een ander beeld zien. Op de eerste dag reserveerden meer dan 95.000 consumenten de Kindle Fire. Daarna heeft Amazon tot tweemaal toe de productie opgevoerd om aan de vraag te kunnen voldoen. Of de Kindle Fire daadwerkelijk een succesnummer zal worden moet de toekomst uitwijzen. De verkoopcijfers liegen er in ieder geval niet om.