Het was gisteren toch wel een verrassing dat tijdens de presentatie van Apple, waar allemaal nieuwe Apple-producten werden gepresenteerd, ineens Microsoft op het podium staat om een presentatie te geven over Office voor iOS 9. Microsoft is namelijk een van de bedrijven die iOS 9 direct zal ondersteunen inclusief de nieuwe mogelijkheden zoals splitview en multitasking.

Gisteren was opnieuw het bewijs dat er een nieuwe wind waait bij Microsoft. Onder Steve Ballmer was het nooit mogelijk geweest dat Microsoft gisteren een Office-presentatie zou geven bij Apple tijdens een internationale persconferentie. Onder Satya Nadella is alles mogelijk en laat het bedrijf duidelijk zien dat het minder belangrijk is dat je Office gebruikt op een Windows-product, zolang je Microsoft Office maar ergens op gebruikt.

Microsoft liet zien dat de nieuwe versie van Office voor iOS volledig gebruikt maakt van de nieuwe mogelijkheden in iOS 9. Zoals bijvoorbeeld de mogelijk om twee apps in splitscreen te draaien zodat je Outlook bijvoorbeeld naast Word of Excel kan gebruiken. Daarnaast bouwt Microsoft volledige ondersteuning in voor de Apple pencil, de styluspen die Apple los verkoopt als accessoire voor zijn nieuwe iPad Pro.

Microsoft gaat Office zelfs geschikt maken voor Watch OS 2, het besturingssysteem voor de Apple Watch. Het laat zien dat de samenwerking tussen Apple en Microsoft hechter is dan ooit.