1 min

Google gaat zijn mobiele betaalsysteem binnenkort ook in Europa beschikbaar maken. Na de Verenigde Staten is nu als eerste het Verenigd Koninkrijk aan de beurt. Het enige wat nog ontbreekt is een concrete datum, maar Google stelt dat Android Pay de komende maanden beschikbaar gaat komen.

Het ene mobiele betaalsysteem na het andere wordt geïntroduceerd, op dit moment lijkt Apple Pay nog steeds een kleine voorsprong te hebben, maar dat is mogelijk een kwestie van tijd. Zowel Google als Samsung zijn druk bezig om het aantal landen uit te breiden.

Google lanceerde Android Pay in september van vorig jaar in de Verenigde Staten en nu wil het het Verenigd Koninkrijk gaan veroveren. Binnenkort kunnen de Engelsen ook mobiel betalen met hun smartphone in flink wat Britse winkels, waaronder de Aldi, KFC, Starbucks, Takeaway en Zara. Ook veel Engelse banken gaan Android Pay ondersteunen, naast Mastercard en Visa heeft Google ook First direct, Halifax, HSBC, Lloyds Bank, M&S Bank MBNA en Nationwide Building Society en de Royal Bank of Scotland aan zich weten te binden.

Android Pay heeft op dit moment 1,5 miljoen gebruikers en dat moeten er snel meer worden. Google heeft niet bekendgemaakt wanneer andere landen aan de beurt zijn. In Nederland en België moeten we het nog steeds stellen zonder een bekend mobiel betaalsysteem. Samsung heeft recent bekendgemaakt zijn mobiele betaaldienst zo snel mogelijk wereldwijd te willen uitrollen, waarschijnlijk is Samsung de eerste die de Benelux gaat ondersteunen.