2min

Microsoft zal op 6 oktober een presentatie houden waarbij de Lumia 950, Lumia 950 XL en de Surface Pro 4 worden gepresenteerd. Dat is althans wat wij vermoeden aangezien Microsoft een aankondiging heeft verstuurd dat het nieuwe Windows 10-apparaten gaat presenteren. Dat betekent dat op die datum ook Windows 10 Mobile definitief gepresenteerd kan worden, want dat is een vereiste voor het uitbrengen van de Lumia 950 en Lumia 950 XL.

Microsoft heeft de eerste uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 6 oktober waar nieuwe Windows 10-apparaten worden gepresenteerd. Microsoft zou dit najaar Windows 10 Mobile gaan uitbrengen en aangezien het niet voor de hand ligt dat het bedrijf nog een extra evenement gaat organiseren, verwachten wij dat het 6 oktober gaat worden. Dat betekent ook dat we de nieuwe Lumia’s kunnen verwachten op 6 oktober. Microsoft zal daarnaast waarschijnlijk ook de Surface Pro 4 presenteren waardoor ook Windows 10 voor laptops en desktops weer voorbij komt. Of Microsoft nog andere hardware zal presenteren van bijvoorbeeld andere fabrikanten is onduidelijk.

Eerder vandaag lieten we in dit artikel weten dat Evan Blass had laten weten dat Microsoft de toestellen op 10 oktober zou presenteren. Aangezien hij er niet vaak naast zit, gokken wij dat Microsoft de presentatie doet op 6 oktober maar dat Windows 10 Mobile pas op 10 oktober beschikbaar komt.

Veel geheimen zijn er niet meer over de nieuwe smartphones van Microsoft, de specificaties van de Lumia 950 en Lumia 950 XL zijn al enkele weken duidelijk.

Lumia 950 Lumia 950 XL
Plastic behuizing in het wit of zwart Plastic behuizing in het wit of zwart
5,2 inch-scherm (2560 x 1440 pixels) 5,7 inch-scherm (2560 x 1440 pixels)
Qualcomm Snapdragon 808 (hexacore) Qualcomm Snapdragon 810 (octacore)
3GB werkgeheugen 3GB werkgeheugen
32GB opslagcapaciteit, microSD-slot 32GB opslagcapaciteit, microSD-slot
Irisscanner voor Windows Hello Irisscanner voor Windows Hello
20 megapixel camera met dual-ledflitser 20 megapixel camera met triple-ledflitser
5 megapixel frontcamera 5 megapixel frontcamera
3000 mAh-accu 3300 mAh-accu
USB Typ-c aansluiting USB Typ-c aansluiting
Draadloos laden via Qi-standaard Draadloos laden via Qi-standaard

De specificaties van de Surface Pro 4 zijn nog niet helemaal duidelijk en daar kan Microsoft nog voor een verrassing zorgen. De verwachting is dat Microsoft kiest voor een Intel Core-processor uit de 6e generatie (Skylake), daarmee kan Microsoft mogelijk ook de behuizing weer iets dunner maken. Qua schermformaat is de verwachting dat Microsoft zal vasthouden aan 12 inch, maar er zijn geruchten dat het bedrijf een 14 inch-versie zou overwegen. Op 6 oktober zal duidelijk worden waar het bedrijf voor kiest.

Eerst was het bericht gebaseerd op een gerucht, nu heeft Microsoft zelf een evenement aangekondigd op 6 oktober