1 min

Er zijn afbeeldingen uitgelekt van een nieuwe Google Chromecast, wat erop wijst dat Google binnenkort met een nieuwe versie van zijn HDMI-dongle op de markt komt. De nieuwe Chromecast zou naast video ook audio kunnen streamen. Op de foto’s is te zien dat het ontwerp van de dongle flink op de schop is gegaan.

Op de foto’s is een dongle te zien die in drie kleuren beschikbaar lijkt te komen, een soort limoen-kleur, rood en zwart. De nieuwe dongle is rond en heeft een uitsteeksel wat waarschijnlijk de HDMI-aansluiting is. Aan de binnenkant heeft Google waarschijnlijk ook de nodige aanpassingen gedaan, mogelijk is de nieuwe dongle ook een stukje sneller, beschikt deze over nieuwe WiFi-technologie die ook op de 5 GHz-band werkt en zoals eerder vermeld overweg kan met audiostreams.

Verder meldden bronnen dat Google erin is geslaagd om Spotify te overtuigen om ook ondersteuning in te bouwen voor de Chromecast. Het is nog onduidelijk in hoeverre de huidige Chromecast kan worden voorzien van een update zodat deze ook de nieuwe mogelijkheden ondersteund.

Google houdt eind van deze maand een evenement waarbij nieuwe Nexus-toestellen en Android 6.0 Marshmallow worden gepresenteerd. Dat zal waarschijnlijk ook het moment zijn waarop Google de nieuwe Chromecast presenteert.