Google lijkt te hebben besloten om de merknaam Chromecast weer breder te gaan voeren. Een tijdje geleden maakte het bedrijf bekend Chromecast aan te passen in Cast, maar inmiddels zien we overal de naam Chromecast weer terugkeren. Ook op Twitter heeft Google de accountnaam weer aangepast in Chromecast.

Google loopt een beetje te rommelen met de Chromecast, wellicht heeft het ermee te maken dat het product eigenlijk een probeersel van Google was maar succesvoller bleek dan van te voren werd verwacht. De Chromecast is een dongle die je in de zijkant of achterkant van je televisie kan steken en waar je vervolgens videocontent naar toe kan streamen, bijvoorbeeld Netflix.

Inmiddels zit de Chromecast-technologie ook ingebouwd in diverse televisies en daarom wilde Google de naam aanpassen in Google Cast. De app op smartphones werd in eerste instantie ook aangepast in Cast, maar heet inmiddels Google Home, omdat deze nu ook samenwerkt met Google’s Home Speaker, een speaker die je ook als persoonlijke assistent kan gebruiken. De naam Cast blijkt de lading toch niet goed te dekken, dus is Google alles weer terug aan het veranderen in Chromecast.

Vorige maand presenteerde Google ook de Chromecast Ultra, deze nieuwe dongle biedt ook ondersteuning voor 4K en maakt het straks mogelijk om ook 4K-content naar je televisie te streamen. De Chromecast Ultra is in Nederland nog niet verkrijgbaar.