Samsung heeft tijdens zijn Global SSD Summit aangekondigd dat er ook een 4TB-versie komt van de Samsung 850 Pro en Samsung 850 Evo, de SSD’s die het bedrijf vorig jaar presenteerde op de Global SSD Summit. Daarmee wordt de maximale opslagcapaciteit van SSD’s wederom een flink stuk groter.

Samsung houdt vandaag zijn jaarlijkse Global SSD Summit en dat staat garant voor SSD-nieuws, zo heeft het bedrijf de overstap gemaakt naar de M.2-formfactor voor de nieuwe Samsung 950 Pro-series. Verder heeft het bedrijf een nieuwe generatie 3D V-Nand gepresenteerd waarbij 48 geheugencellen worden gestapeld in plaats van 32, hierdoor kan het nu 256GB-chips maken per die.

Deze nieuwe geheugenchips zullen straks ook gebruikt gaan worden in de 850 Pro en 850 Evo, waardoor de productiekosten van deze SSD’s dalen en deze waarschijnlijk ook nog iets sneller zullen worden. Daarnaast maakt het de nieuwe SSD met een opslagcapaciteit van 4TB mogelijk. Een prijs voor dit nieuwe model is nog niet bekendgemaakt, op dit moment is de maximale opslagcapaciteit 2TB en daar hangt een prijskaartje aan van 735 euro voor de Evo en 920 euro voor de Pro.