2min Devices

Microsoft heeft een Lumia 550 in ontwikkeling

Een Spaanstalige presentatie van de Lumia 550 is uitgelekt via de Facebook-pagina Nokia Forever Latinoamérica. De Lumia 550 is een nieuw toestel waarover nog geen informatie was uitgelekt, het lijkt te gaan om een goedkope Lumia met de toevoeging van een irisscanner en Windows Hello.

Microsoft heeft met de Lumia 520 (review) en Lumia 530 (review) en Lumia 535 al enkele goedkope maar interessante toestellen uitgebracht. Reden genoeg om een nieuw toestel in de 500-serie te ontwikkelen met Windows 10. Het nieuwe toestel lijkt de Lumia 550 te worden, een toestel met een 5 inch scherm en een quadcore-Snapdragon processor met een kloksnelheid van 1 GHz, verder is er 1GB aan werkgeheugen aanwezig, 8GB aan opslagcapaciteit, een microSD-slot om de opslagcapaciteit uit te breiden tot maximaal 128GB. Verder zijn er twee camera’s aanwezig een 5 megapixel-camera en een twee megapixel camera en aan de voorkant is ook een irisscanner aanwezig voor Windows Hello. Daarmee is het toestel te ontgrendelen via de ogen.

Gezien de processor lijkt het hier te gaan om een budgettoestel en zal zal Continuum waarschijnlijk niet beschikbaar komen op dit toestel. Daarvoor ontbreekt de nodige rekenkracht. Microsoft komt binnenkort ook met de Lumia 950 en Lumia 950 XL, dat zijn de high-end toestellen en die zullen wel beschikken over Continuum. Met Continuum is de Windows 10-smarthpone aan te sluiten op een externe monitor, toetsenbord en muis en ook te gebruiken als computer.

De toestellen worden waarschijnlijk op 6 oktober in New York gepresenteerd, daar houdt Microsoft een persconferentie voor nieuwe Windows 10-hardware.

Lees ook de Techzine review over de Microsoft Lumia 640 en Lumia 640 XL