2min Devices

Microsoft start verkoop Lumia 550 voor 129 euro

Microsoft is begonnen met de verkoop van zijn nieuwe budget Lumia-smartphone. De Lumia 550 is nu verkrijgbaar in Europa in het zwart en het wit voor 129 euro. Waarmee het opnieuw mogelijk is om een degelijke smartphone te krijgen voor een klein prijsje.

De nieuwe Lumia 550 beschikt over een scherm van 4,7 inch, even groot als dat van de iPhone 6 en iPhone 6S. De schermresolutie is met 1280 x 720 pixels netjes en zeker niet onder de maat. Aan de binnenkant heeft Microsoft een nieuwe Snapdragon 210-chip geplaatst met 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte, ook dat is redelijk netjes. Er moeten geen enorm krachtige prestaties verwacht worden, maar voor de basisfunctionaliteiten van een smartphone is het voldoende.

Uiteraard kan je met deze smartphone ook gewoon foto’s schieten, hiervoor is een 5 megapixel camera aan de achterzijde geplaatst, ook is er een flitser aanwezig. Aan de voorkant is een camera van 2 megapixel geplaatst.

De opslagcapaciteit is overigens ook nog uitbreidbaar via een micro-SD-kaartje en de accu van 2100 mAh is verwisselbaar, iets wat we tegenwoordig niet veel meer zien. Volgens Microsoft is de accu goed voor 10 uur internet via WiFi en zeven uur films afspelen. Ook beschikt het toestel over 4G-connectiviteit met een maximale snelheid van 150 Mbit/s. Verder is er Bluetooth 4.1 aanwezig maar heeft Microsoft zaken als draadloos opladen en NFC weggelaten.

Tot slot wordt dit toestel direct vanuit de doos geleverd met Windows 10 Mobile, de allernieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Microsoft. Waarschijnlijk zal Microsoft in het goedkope segment weer flink gaan scoren met dit nieuwe budgettoestel.