Mobiel betalen met je smartphone heeft de toekomst, dat is althans wat heel veel grote fabrikanten denken want ze stappen massaal in de markt van mobiele betalingen. Apple was een van de eerste met Apple Pay, daarna volgde al snel Android Pay en Samsung Pay, maar nu lijkt het Zuid-Koreaanse LG niet achter te willen blijven en komt het met G Pay.

LG heeft in zowel Europa, de Verenigde Staten als in Zuid-Korea de merknaam G Pay aangevraagd. Aangezien de letter G wordt gebruikt voor alle high-end smartphones van het bedrijf kunnen we vaststellen dat ook LG met een mobiele betaaldienst komt. Consumenten hoeven in elk geval niet te klagen over een te kort aan betaaldiensten of alternatieven. Wel bestaat de kans dat de consument straks door de bomen het bos niet meer ziet.

In Nederland en België is het vooralsnog afwachten tot de eerste mobiele betaaldienst bekendmaakt ook beschikbaar te zijn. Veel verder dan de Verenigde Staten, Zuid-Korea en het Verenigd Koninkrijk zijn de meeste betaaldiensten nog niet gekomen. Daarnaast zijn creditcards in Nederland en België lang niet zo populair als in het buitenland en daarom zullen de diensten samen moeten gaan werken met banken om de betaalpassen te kunnen vervangen. De vraag is of banken bereidt zijn met al deze betaaldiensten samen te werken.