1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

LG Electronics heeft de lancering van betalingsdienst LG Pay uitgesteld naar 2017. Het bedrijf heeft die beslissing genomen naar aanleiding van problemen tijdens praktijktesten in Zuid-Korea. Oorspronkelijk was LG van plan de mobiele dienst te lanceren met zijn vlaggenschipmodel V20, maar dat feestje gaat dus niet door.

ZDNet meldt dit op basis van Koreaanse bronnen. Het grootste probleem zou liggen in de plannen van LG om de dienst te koppelen met de ‘White Card’. Dat is een fysieke kaart met daarop creditcard en debitcard gegevens. De White Card wordt middels NFC verbonden aan een smartphone en ondersteunt onder meer contactloze betalingen. In de praktijk bleek de kaart echter niet goed te werken.

Dat heeft ertoe geleid dat LG de lancering van zijn betalingsdienst uitstelt. Het bedrijf kondigde zijn betalingsdienst afgelopen maart aan en liet toen weten van plan te zijn dit jaar nog te beginnen met uitrollen. Dat het systeem niet getoond werd tijdens de Mobile World Congress maakte al dat velen verwacht hadden dat de ontwikkeling niet volgens plan verliep.

LG is verre van het enige grote technologiebedrijf dat bezig is met betalingssystemen. Zo heeft Apple een eigen dienst en ook Samsung is ermee bezig.