1 min

Microsoft heeft een nieuwe open strategie en probeert met zoveel mogelijk besturingssystemen samen te werken. Dat heeft tot resultaat dat de Microsoft-software straks op alle mogelijke platformen gaat werken. Het bedrijf gaat nu nog een stapje verder en gaat Android-meldingen, zoals gemiste oproepen, berichten en andere notificaties tonen in Windows 10.

Om alle Android-notificaties in Windows 10 te kunnen bekijken moet de gebruikers beschikken over de nieuwste Cortana-app voor Android, maar ook voer de nieuwste Insider Preview build van Windows 10. Of gewoon even geduld hebben tot deze zomer de Windows 10 Anniversary Update verschijnt, dan krijg je voortaan ook je Android-notificaties op je Windows 10-pc te zien.

Microsoft maakt hiermee een belangrijke koppeling tussen de smartphone en de pc van de gebruiker. Natuurlijk was dit al mogelijk met Windows 10 Mobile, maar dat mobiele besturingssysteem is natuurlijk lang niet zo populair als Android. Voor de iPhone in combinatie met Windows 10 hoeven we deze feature niet te verwachten, Apple biedt geen mogelijkheden om toegang te krijgen tot al deze informatie.

Daarmee kunnen Android en Windows 10 nog weleens een sterke combinatie gaan worden die ten kosten gaat van Apple’s marktaandeel.