1 min

Dell heeft vandaag nieuwe PowerEdge-servers gepresenteerd voor het MKB. Het gat om nieuwe instapmodellen die zowel in rack- als towerversie zijn te krijgen. Volgens Dell hebben veel ondernemers in het MKB te kampen met servers die te weinig prestaties kunnen leveren en dat moet met deze PowerEdge-servers verleden tijd zijn.

Dell breidt zijn assortiment servers verder uit met de Dell PowerEdge R230, R330, T130 en T330. Daarnaast heeft Dell besloten om bij de goedkoopste server, de Dell PowerEdge T130, nu ook OpenManage mee te leveren. Dit zijn beheeroplossingen die door Dell zelf zijn ontwikkeld en zorgen ervoor dat installaties sneller kunnen worden uitgevoerd en het beheer makkelijker kunnen maken.

De nieuwe Dell-servers kunnen uiteraard helemaal op maat worden samengesteld, Dell biedt ook voor deze servers uiteenlopende mogelijkheden. Zo kunnen in alle servers bijvoorbeeld vier harde schijven worden geplaatst zodat uitgebreide RAID-ondersteuning ook tot de mogelijkheden behoort. Zoals Dell zelf al had aangegeven zijn deze servers ook te verkrijgen met componenten die hoge prestaties leveren. Naast de instap Intel Pentium en Core i3-processoren, is er een ruime keuze in Intel Xeon E3-1200 v5-processoren. Maken de servers gebruik van DDR4-werkgeheugen en kunnen de servers voorzien worden van flink wat werkgeheugen.

Afhankelijk van het gekozen model kan de hoeveelheid harde schijven en werkgeheugen verder worden opgeschroefd. De meeste MKB’ers zullen met één van deze vier servers prima vooruit kunnen.

De servers zijn per direct verkrijgbaar, maar op het moment van schrijven alleen nog telefonisch want de Nederlandse Dell-website heeft ze nog niet toegevoegd.