1 min

Asus en Google hebben samen de Chromebit-stick op de markt gebracht, het gaat om een HDMI-dongle die in staat is een beeldscherm om te toveren in een complete Chrome OS-computer. De dongle met Chrome OS is vooralsnog niet in Nederland en België te koop, maar komt wel beschikbaar bij partijen die aan Nederland leveren, dus de stick komt mogelijk wel via de grijze import beschikbaar.

In de HDMI-dongle zit een Rockchip 3288-soc, 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit. Om verbinding te leggen met het internet is een WiFi ac-chip verwerkt in de dongle. Met deze nieuwe Chromebit is elk beeldscherm te veranderen in een Chrome OS-pc of kan het beeldscherm veel creatiever worden gebruikt, bijvoorbeeld om reclame op te tonen.

Asus en Google hebben dan ook hoge verwachtingen van de Chromebit-stick onder enkele specifieke doelgroepen, zoals marketing en reclame, bewegwijzering en informatieborden. De Chromebit is nu beschikbaar in de Verenigde Staten voor 109 dollar, omgerekend zo’n 119 euro inclusief BTW. Binnenkort zal de Chromebit ook beschikbaar komen in Australië, Canada, Denemarken, Finland, Japan, Nieuw-Zeeland, Noordwegen, Zweden, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk.

In de prijs is ook een licentie inbegrepen voor Chrome Device Management zodat de stick op afstand kan worden aangestuurd.