1 min

Ericsson heeft een rapport gepubliceerd waarin staat hoe loyaal smartphone-gebruikers zijn bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Daaruit komt naar voren dat Android-gebruikers het meest loyaal zijn, 82 procent zou weer een Android-toestel kopen, terwijl slechts 20 procent van de Windows Phone-gebruikers opnieuw voor het mobiele besturingssysteem van Microsoft zou kiezen.

Uit het rapport van Ericsson blijkt dat voornamelijk gebruikers met een high-end toestel het meest loyaal zijn, zij zijn waarschijnlijk ook meer tevreden over hun toestel dan gebruikers van een goedkoper toestel. Ongeacht het besturingssysteem zijn gebruikers met een high-end toestel meer loyaal, als puur wordt gekeken naar het besturingssysteem dan zijn Android-gebruikers (82%) het meest loyaal, gevolgd door iPhone-gebruikers (73%) en dan op verre achterstand pas Windows Phone-gebruikers (20%).

Een verklaring voor de lage loyaliteit onder Windows Phone-gebruikers is ongetwijfeld te wijten aan meerdere factoren. De ontwikkeling van Windows Phone en nieuwe high-end toestellen laat op zich wachten. Waar andere fabrikanten elk jaar een nieuwe grote update hebben is Microsoft nu al 1,5 jaar bezig met een update. Binnenkort zal Windows 10 Mobile beschikbaar komen en verschijnen er ook pas weer nieuwe high-end toestellen.

Daarnaast heeft Microsoft zijn marktaandeel voornamelijk weten op te bouwen met goedkopere toestellen en volgens Ericsson zijn die gebruikers altijd minder loyaal. Verder kunnen we er natuurlijk ook niet omheen dat het Windows Phone-besturingssysteem te kampen heeft met een veel minder goed aanbod in apps.