1 min

LG heeft per direct de LG Watch Urbane 2 uit de handel gehaald, mensen die de smartwatch hebben gekocht kunnen deze retourneren bij de winkel en hun geld terug krijgen. De smartwatch zou kampen met een onoplosbaar hardwareprobleem. Om wat voor probleem het precies gaat is onduidelijk. De smartwatch komt waarschijnlijk niet in een later stadium alsnog beschikbaar.

De LG Watch Urbane 2 had de eerste smartwatch moeten worden met een 4G-verbinding, dat is het ook geweest voor ongeveer een week want nu verdwijnt de smartwatch weer uit de winkels. LG heeft besloten het product uit de handel te halen vanwege een gecompliceerd hardwareprobleem waarover het verder geen uitspraken doet.

Aangezien dit de eerste smartwatch is met 4G-connectiviteit is de kans groot dat het hardwareprobleem daarmee te maken heeft. Al is dat pas met zekerheid te zeggen als LG dit bevestigd.

Het is nog onduidelijk of LG de smartwatch op een later stadium alsnog zal uitbrengen, maar als het echt gaat om een hardwareprobleem is die kans erg klein. Ook voor Google is dit een flinke tegenslag want de LG Watch Urbane 2 zou het eerste Android Wear-toestel zijn met Android Marshmallow voor Android Wear.

De LG Watch Urbane 2 werd pas in enkele laden verkocht, Nederland en België hoorde daar nog niet bij.