1 min

LG heeft toch de reden bekendgemaakt waarom de LG Watch Urbane 2 uit de handel is gehaald, het bedrijf liet aan de Telegraph weten dat het product te kampen had met een schermprobleem, het had dus niks met de 4G-functionaliteit of de veiligheid van Android te maken.

LG laat weten dat uit langdurige en intensieve testen is gebleken dat er een hardwarecomponent in de smartwatch zit die niet voldoet aan de kwaliteitseisen van het bedrijf. Dit component zou op termijn invloed kunnen hebben op de beeldkwaliteit van de smartwatch.

Het hardwarecomponent dat voor het probleem zorgt is in het verleden nog niet eerder door LG gebruikt en daardoor kan het niet in andere producten voor problemen zorgen. LG wil verder niet kwijt om wat voor onderdeel het exact gehad, maar het heeft ongetwijfeld iets te maken met het beeldscherm en een component dat daarin verwerkt zit.

Of de LG Watch Urbane 2 op een later tijdstip weer in de verkoop zal gaan is onduidelijk. Het lijkt erop dat LG de productie dan opnieuw zal moeten opstarten waarbij het specifieke hardwareonderdeel is vervangen. De kans is waarschijnlijk groter dat LG ervoor kiest een nieuw versie uit te brengen. De LG Watch Urbane 2 is slecht zes dagen verkocht in de Verenigde Staten, de smartwatch zou op een later moment in Europa worden geïntroduceerd.

De LG Watch Urbane 2 was de eerste Android-smartwatch die zou beschikken over een eigen 4G-verbinding, waardoor deze minder afhankelijk zou zijn van een smartphone.