1 min

LG heeft een nieuwe smartwatch gepresenteerd met de naam LG G Watch Urbane. Het gaat hierbij niet zozeer om een volledig nieuwe smartwatch, maar een luxe-versie van de LG G Watch R. De specificaties van de LG G Watch Urbane zijn dan ook gelijk aan die van de LG G Watch R, alleen de behuizing is door LG flink onder handen genomen.

De LG G Watch Urbane ziet er een stuk luxer uit dan de LG G Watch R. Volgens LG richt het bedrijf zich hiermee op de verfijnde en kosmopolitische drager. De LG G Watch Urbane is volgens LG zowel stijlvol als high-tech. Of dat werkelijk zo is mag iedereen voor zich bepalen op basis van de foto’s in dit artikel. LG zal het horloge voor het eerst tonen in Barcelona tijdens de Mobile World Congress.

Het horloge beschikt wederom over een volledig rond P-OLED scherm van 1,3 inch. Het frame is wat smaller geworden. De behuizing is gemaakt van roestvrijstaal met een zilver of goud gepolijste afwerking. De band is gemaakt van leer.


Het horloge draait wederom op Android Wear en beschikt over een Snapdragon 400-chip met 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagcapaciteit. De accu is wederom 410 mAh groot en daarmee gaat het horloge ongeveer twee dagen mee op een volle lading.

Over beschikbaarheid en prijs heeft LG nog geen uitlatingen gedaan, deze volgen waarschijnlijk tijdens het Mobile World Congress.