De Zuid-Koreaanse media meldden dat zij verwachten dat het volgende vlaggenschip van LG, de LG G5, voorzien zal zijn van een metalen unibody behuizing van aluminium. Dat zou voor het eerst zijn dat LG een toestel maakt met een metalen behuizing en dat zal ook de nodige gevolgen hebben.

De voorgaande vlaggenschepen van LG hadden allemaal een plastic behuizing, al waren er bij de LG G4 (review) ook versies met een lederen achterkant. Het gebruik van een plastic behuizing bij een vlaggenschip is iets waar Samsung de afgelopen jaren veel kritiek op heeft gekregen en nu vrijwel alle fabrikanten ermee zijn gestopt kan LG niet achterblijven. LG is samen met Microsoft de enige fabrikant die nog een vlaggenschip op de markt brengt met een plastic behuizing.

Apple, HTC, Huawei, Samsung en Sony kiezen allemaal voor metaal of glas. Aangezien LG zich wil meten aan de beste fabrikanten is het dan ook logisch dat ze voor een hoogwaardiger materiaal gaan kiezen. De Zuid-Koreaanse media die het bedrijf echt op de voet volgen meldden dan ook dat de keuze zou zijn gevallen op metaal en niet op glas.

Als LG inderdaad kiest voor een metalen unibody behuizing dan zal de accu niet langer verwisselbaar zijn en het is nog maar de vraag of het microSD-slot behouden blijft. Samsung schrapte afgelopen jaar beide opties en kreeg daar veel kritiek op. Begin volgend jaar zal duidelijk worden waar LG voor kiest.

Lees onze review van LG’s huidige vlaggenschip, de LG G4.