2min Devices

‘LG G5 heeft dubbel scherm, dubbele camera en metalen behuizing’

Volgens Venturebeat zal de LG G5 voorzien worden van een dubbel scherm. Het zal hierbij gaan om eenzelfde opstelling als bij de LG V10, waarbij een smalle strook boven het primaire scherm ingeschakeld kan worden om bijvoorbeeld notificaties te tonen. Ook zou de achterzijde twee camera’s bevatten.

Het nieuws dat VentureBeat meldt, is afkomstig van Evan Blass en daardoor lijkt de betrouwbaarheid hoog. Blass genoot in het verleden voornamelijk bekendheid met zijn Twitter-pseudoniem @evleaks, waarmee hij vrijwel altijd correcte informatie over toekomstige smartphones de wereld in slingerde.

Het zou niet de eerste keer zijn dat LG een smartphone van twee schermen voorziet. Bij de LG V10 is boven het gewone scherm nog een klein langwerpig scherm geplaatst. Wanneer de V10 in standby staat, kan dit kleine scherm gebruikt worden om notificaties te tonen. Zo hoeft het grote scherm niet ingeschakeld te worden, wat energiebesparing oplevert.

Verder zou het primaire scherm opnieuw een Quad HD-resolutie tonen, ofwel 1440 bij 2560 pixels. Het scherm zou een afmeting van 5,3 inch hebben. Het tweede scherm toont 1040 bij 160 pixels. Het tweede scherm zal mogelijk op veel nieuwe LG-toestellen zijn opwachting maken.

Qua hardware zouden we kunnen rekenen op een Qualcomm Snapdragon 820-chipset, 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte. De accucapaciteit bedraagt 2800 mAh en er zou ook een Magic Slot aanwezig zijn, waarmee de hardware verder uitgebreid zou kunnen worden. Wat LG hiermee van plan is, is nog onduidelijk. LG zou ook kiezen voor een metalen behuizing, in plaats van plastic.

Een andere opmerkelijke eigenschap van de LG V10 is de aanwezigheid van een dubbele camera, maar in het geval van de LG G5 dan wel op de achterzijde van het toestel. Door het gebruik van twee lenzen wordt de kijkhoek van de camera vergroot. De camera-opstelling is tevens uitgerust met een laser voor autofocus en een kleurensensor om de flitsers af te stellen.

We zullen mogelijk ook een eigenschap van de LG Google Nexus 5X in de LG G5 terugzien: een vingerafdrukscanner. Naar verluidt zou de vingerafdrukscanner van de G5 eveneens cirkelvormig zijn en op de achterkant van de telefoon geplaatst worden.

Het is nog onduidelijk wanneer we de LG G5 op de markt kunnen verwachten. De G4 werd in april 2015 uitgebracht.

Bron:VentureBeat