De Raspberry Pi Foundation heeft vandaag de Raspberry Pi Modal B aangekondigd. Een nieuwe mini-computer die enorm veel lijkt op de vorige Modal B, maar maar liefst zes keer zo krachtig is. Microsoft steunt stichting door Windows 10 gratis beschikbaar te maken voor de Raspberry Pi 2.

De nieuwe versie beschikt over een krachtige quadcore processor en 1GB aan werkgeheugen. De processor is afkomstig van Broadcom (BCM2836-soc) en beschikt over vier ARMv7 Cortex A7-rekenkernen met een kloksnelheid van 900 MHz.

De prijs van de Raspberry Pi 2 is identiek aan de eerste versie en gaat in de verkoop voor 35 dollar, met de huidige koers is dat 31 euro.

Microsoft heeft nauw samengewerkt met de stichting om Windows 10 goed te laten werken op deze tweede versie van de Raspberry Pi. Microsoft biedt een speciale versie van Windows 10 gratis aan via zijn ontwikkelaarsprogramma, deze versie is gericht op Internet of Things (IoT), zodat er toepassingen kunnen worden bedacht en ontwikkeld voor IoT met Windows.

Microsoft zal later dit jaar meer details bekendmaken over deze speciale Windows 10-versie en wanneer deze precies beschikbaar komt.