2min

Samsung heeft naar verluidt besloten om een extra grote versie van de Galaxy S8-smartphone  uit te brengen. Dat doet het volgens verschillende Koreaanse bronnen om gebruikers van de Note-phablets aan te spreken.

Het Koreaanse The Investor meldt dat het toestel zelf niet groter wordt dan het al is, omdat Samsung het toestel van kleinere bezels wil voorzien. Het zakenblad meldt dat de Galaxy S8 zal verschijnen met een  5,7-inch en een 6,2 inch scherm. Ter vergelijking: de Galaxy S7 werd vorig jaar met een 5,1-inch scherm aangeleverd en de Edge-variant met een 5,7-inch scherm.

“Ondanks dat het formaat van de smartphone niet verandert, zal het toestel een randloos scherm krijgen en wordt de thuisknop onderaan verwijdert”, schrijft het zakenblad. Het verhaal over een randloos scherm doet al langer de rondte. Gezien de formaten van 5,7 en 6,2 inch moet het wel een randloos scherm worden, want anders zullen veel mensen het toestel als veel te groot ervaren. Samsung wil zijn Galaxy S8 van een aantal zogenaamde ‘killer features’ voorzien, om consumenten die het vertrouwen in het bedrijf kwijt zijn aan te spreken.

Naar verluidt verdwijnen de randen niet helemaal; de voorkant van de smartphone zou voor zo’n 90 procent uit een scherm gaan bestaan, tegenover 80 procent op dit moment. Afgezien van dat grotere scherm is er het gerucht dat de smartphone voorzien wordt van een digitale stemassistent.

De lancering van de Samsung Galaxy S8 zou oorspronkelijk in februari plaatsvinden, tijdens de Mobile World Congress in Barcelona. Dat is volgens de laatste geruchten echter uitgesteld omdat het bedrijf honderd procent zeker wil weten dat het toestel geen problemen kent. De geruchtenmolen over de volgende Galaxy-smartphone van Samsung draait momenteel op volle toeren.