Bronnen vanuit de industrie meldden dat we er niet op hoeven te rekenen dat de nieuwe generatie iPads zullen beschikken over 3D Touch. Apple zou nog niet in staat zijn om de technologie toe te passen op grote schermformaten.

Op dit moment is 3D Touch alleen beschikbaar op de iPhone 6S (review) en iPhone 6S Plus, deze toestellen beschikken over schermen van 4,7 en 5,5 inch. De technologie die Apple gebruikt voor 3D Touch zou nog niet te gebruiken zijn in grotere schermen van bijvoorbeeld 8 of 10 inch. Apple zou meer tijd nodig hebben om de technologie door te ontwikkelen zodat deze ook op grotere schermen gaat werken.

Met 3D Touch kan de tablet beter detecteren hoe hard erop het scherm wordt gedrukt en zijn hier meer verschillende levels in mogelijk.

De verwachting is dat Apple begin volgend jaar de iPad Air 3 zal introduceren en de iPhone 7 verschijnt in september van 2016 als Apple zijn huidige schema aan blijft houden. Waarschijnlijk zullen de eerste iPads met 3D Touch pas eind 2016 of begin 2017 verschijnen.

Er waren kort geleden ook geruchten dat Apple problemen zou hebben met de ontwikkeling van 3D Touch voor de iPad, wat zou betekenen dat de feature wel naar de iPads komt. Als we deze geruchten combineren zou het echter ook kunnen betekenen dat Apple wel als doel had om 3D Touch te introduceren in de nieuwe iPad Air 3, maar dat het bedrijf daar nu toch vanaf moet zien door alle problemen.