2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple werkt volgens de laatste geruchten aan een nieuw ontwerp van de iPad. Naar het schijnt overweegt de fabrikant om bij het nieuwe topmodel de thuisknop weg te laten en de schermranden zo smal mogelijk te maken. Daarnaast zou er gezichtsherkenningstechnologie aan het apparaat toegevoegd worden.

Dat meldt financieel persbureau Bloomberg vandaag op basis van bronnen binnen Apple. De vernieuwde iPad zou mogelijk volgend jaar al op de markt gebracht worden. Het volgens het persbureau om een iPad Pro die enkele van de designelementen van de iPhone X zou overnemen. De nieuwe tablet schijnt overigens geen OLED-scherm te krijgen, terwijl de nieuwe toptelefoon van Apple dat wel heeft.

Nieuwe iPad

De nieuwe iPad schijnt een 10,5-inch scherm te krijgen en pas eind 2018 op de markt te verschijnen. De behuizing zal iets kleiner worden dan bij soortgelijke apparaten van Apple, wat mogelijk is doordat het schermformaat teruggebracht wordt. Zoiets deed Apple ook al bij andere nieuwe iPad-modellen.

Tegelijk kiest Apple er bewust voor om er geen OLED-scherm in te plaatsen, omdat het technisch ingewikkeld is en ook duur wordt. Wel stellen de bronnen van Bloomberg dat de Face ID naar de iPad komt, en een aantal verbeterde interne specificaties. Zo zou het apparaat sneller worden en voorzien van een nieuwe versie van de Apple Pencil.

In het bericht van het persbureau lezen we niets over de uitsparing in het scherm die we bij de iPhone X konden zien. Vermoedelijk zal Apple dat ontwerpelement niet naar de nieuwe iPad brengen – de apparaten worden relatief vaak op hun zijkant gebruikt, waardoor een uitsparing in het scherm alleen maar vervelend zou zijn.