2min Devices

Sony verhoogt accucapaciteit van smartphones met 40 procent

Het Japanse bedrijf Sony werkt momenteel aan een aanzienlijke doorbraak voor de capaciteit van accu’s voor smartphones, meldt Nikkei. Volgens Sony moet de accucapaciteit met 40 procent vergroot kunnen worden door een combinatie van materialen.

Sony’s nieuwe technologie moet volgens Nikkei een vervanger van Li-ion-accu’s worden. Hierbij maakt Sony gebruik van verschillende materialen: lithium en magnesium worden hierbij gemengd met zwavel. Het zal nog wel even duren voordat Sony de techniek ook werkelijk in accu’s kan toepassen, er zou gericht worden op commerciële beschikbaarheid in 2020.

Bij smartphones is de accuduur voor veel gebruikers een ergernis. De grenzen van wat mogelijk is met Li-ion-accu’s zijn momenteel zo goed als bereikt en vrijwel de enige oplossing die fabrikanten hebben is het inpassen van een grotere accucapaciteit. Daardoor worden toestellen echter ook weer dikker. Daarnaast neemt de accucapaciteit door slijtage echter ook af na honderden malen opladen.

De nieuwe accu’s van Sony zullen nog even op zich laten wachten en dat is niet zonder reden. Volgens Nikkei kampt het Japanse bedrijf momenteel bijvoorbeeld nog met problemen met oververhitting en zelfs ontbranding.

Het is helaas niet de eerste keer dat doorbraken wat betreft accucapaciteit, accuduur en oplaadtijd gemeld worden. Wetenschappers publiceerden begin 2014 over een methode om accu’s binnen een minuut op te laden, Samsung meldde medio 2015 bijvoorbeeld een verdubbeling van accucapaciteit. Vooralsnog is het nog wachten op de eerste smartphones die ook werkelijk profiteren van dit soort prestaties.

Bron:NDTV