2min

Er lijkt een mogelijkheid te zijn dat de fysieke knop onder het scherm van de iPhone bij de volgende versie zal verdwijnen. Op het internet zwerft een video rond, waarbij een prototype van de iPhone 7 te zien zou zijn. Natuurlijk moet de video met de nodige terughoudendheid worden ontvangen.

Al sinds de originele iPhone uit 2007 plaats Apple een knop onder het scherm, waarmee de gebruiker met een druk terug naar het thuisscherm van iOS kan gaan. De knop wordt sinds de iPhone 5S ook gebruikt voor het ontgrendelen van het toestel, middels Touch ID. De knop is dus min of meer iconisch, maar lijkt met de iPhone 7 mogelijk wel het veld te moeten ruimen.

Op een video die afkomstig is van een Chinese videosite zou een prototype van de iPhone 7 te zien zijn. De persoon die het toestel vasthoudt heeft een pak met Foxconn-logo’s aan, het lijkt er dus op dat de video is geschoten in een van de fabrieken van Apple’s productiepartner.

Het toestel ontbeert de fysieke knop onder het scherm. Wat er met de Touch ID-verificatie moet gebeuren is op dit moment onduidelijk. Mogelijk wil Apple de vingerafdrukscanner op een andere locatie plaatsen, het lijkt onlogisch dat de functie in zijn geheel verwijderd wordt.

Er zijn aanwijzigingen dat Apple de reguliere jackplug-aansluiting voor headsets en koptelefoons uit de iPhone wil verwijderen. Op het gelekte prototype is deze aansluiting niet te zien op de onderkant van het toestel, maar de bovenkant komt niet in beeld en de aansluiting zou dus daar kunnen zitten.

Een ander opmerkelijk detail is dat de primaire camera op een andere locatie is geplaatst. De camera zit nu centraal bovenaan de achterzijde, in plaats van links bovenaan. De camera wordt al sinds de originele iPhone op dezelfde locatie geplaatst. De camera lijkt niet uit de behuizing te steken, wat bij de iPhone 6 en iPhone 6S wel het geval was.

Zoals aangegeven, de video moet met een korreltje zout worden genomen. Sommige details aan de video wekken de indruk dat de hele zaak in scene is gezet.