1 min Devices

Microsoft brengt update uit voor Lumia 950 en Lumia 950 XL

Microsoft heeft een firmware-update beschikbaar gemaakt voor de Lumia 950 en Lumia 950 XL. De update wordt langzaam uitgerold naar alle gebruikers van deze toestellen. In Nederland meldden de eerste gebruikers dat ze de update kunnen downloaden en installeren. De update brengt verschillende prestatie- en stabiliteitsverbeteringen met zich mee.

Microsoft heeft de update officieel gepresenteerd als firmware 01078.00027.15506.020xx, het doel van de update is om Windows 10 Mobile stabieler en beter te laten presteren op de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Zo zijn er de nodige verbeteringen doorgevoerd in de camera, er kunnen nu betere foto’s gemaakt worden in het donker, de problemen met de kleur en de helderheid zijn opgelost. Ook zijn strepen op het scherm verdwenen bij het bekijken van 4K-video’s. Tot slot heeft Microsoft aanpassingen gedaan in de automatische helderheid van het scherm en de SD-Kaart-ondersteuning.

De eerste gebruikers meldden dat de update al beschikbaar is in Nederland. Via de instellingen van de telefoon kunnen gebruikers eventueel handmatig zoeken na ar de update en deze installeren.