2min

LG begint vandaag met de voorverkoop van de LG G5, het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf op de smartphonemarkt. LG hanteert een adviesverkoopprijs van 699 euro, het duurt echter nog wel even voordat mensen het toestel ook daadwerkelijk geleverd gaan krijgen, dat zal medio april gaan gebeuren.

Mensen die helemaal weg zijn van de nieuwe LG G5-smartphone kunnen deze vanaf vandaag voorbestellen. Het toestel werd door het Zuid-Koreaanse bedrijf gepresenteerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Daar toonde het bedrijf een smartphone met een metalen behuizing en een verwisselbare accu, uniek in de markt. Het is mogelijk om bij de LG G5 de complete onderkant van de smartphone te verwijderen en op die manier toegang tot de accu te krijgen.

De ontwerpers van LG zijn hier meteen op ingesprongen door meerdere modules te ontwikkelen die je aan de onderkant van het toestel kan bevestigen. Naast de standaard onderkant is er ook een cameramodule, deze voegt een grip en een aantal fysieke knoppen toe. Er is ook een audiomodule die de mogelijkheid biedt om audio te beluisteren in een veel hogere kwaliteit. LG heeft laten weten dat er later dit jaar nog meer uitbreidingen gaan volgen.

De cameramodule zal ook tegelijk met de smartphone beschikbaar gaan komen.

Zoals eerder vermeld is het toestel van vandaag voor te bestellen bij alle bekende winkelketens, zowel online als offline. De LG G5 kost los 699 euro maar in combinatie met een abonnement is het toestel goedkoper te verkrijgen. De LG G5 beschikt over een 5,3 inch IPS-scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het scherm is ook voorzien van Always-on-technologie zodat je notificaties kan bekijken als je scherm in stand-by is. Aan de achterzijde van het toestel zijn twee camera’s te vinden, één met een normale lens en één met een groothoek lens, waar tussen eenvoudig geschakeld kan worden. Midden bovenin is ook een vingerafdrukscanner te vinden, waardoor LG ook biometrische ontgrendeling mogelijk maakt. Aan de binnenkant is gekozen voor een Qualcomm Snapdragon 820-chip met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagcapaciteit. LG brengt het toestel op de markt in de kleuren goud, roze, titanium en zilver.