1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple is in de Verenigde Staten voor de rechter gedaagd, omdat de update naar iOS 9 de iPhone 4S het toestel vrijwel onbruikbaar zou hebben gemaakt. Apple beloofde juist dat iOS 9 prestatieverbeteringen zou opleveren.

De aanklager is een groep van meer dan 100 eigenaars van een iPhone 4S, zij eisen een vergoeding van 5 miljoen dollar. Apple zou beloftes rondom de iPhone 4S en iOS 9 niet zijn nagekomen. Het Amerikaanse bedrijf beloofde dat iOS 9 betere prestaties en een langere accuduur met zich mee zou brengen, maar eigenaars van de iPhone 4S kunnen dit klaarblijkelijk niet beamen.

De gebruikers zijn juist van mening dat de update het toestel vrijwel onbruikbaar maakt. Zo zou de iPhone 4S regelmatig crashes ondergaan, reageert het scherm traag en er zijn soms ook haperingen merkbaar. Apple staat gebruikers bovendien niet toe om te downgraden naar een eerdere versie van iOS, waardoor gebruikers vastzitten aan de nieuwste versie. Gebruikers voelen zich hierdoor gedwongen om een nieuw toestel te kopen, tenzij ze accepteren dat hun smartphone gewoon traag is.

Volgens de aanklagers was Apple zich middels interne tests terdege bewust van de problemen waar de zaak over gaat. Desondanks ging het bedrijf door met een marketingcampagne waarbij onder andere hogere snelheid, verbeterde veiligheid en langere accuduur werden aangeprezen.