Gebruikers van Nexus-toestellen meldden problemen met Gmail-notificaties na het installeren van de laatste Marshmallow-update. Gebruikers ontvangen geen notificaties meer van Gmail, pas als de Gmail-app wordt geopend stromen de notificaties binnen. Het probleem is bij Google bekend maar een reactie of oplossing is nog niet gegeven.

Voornamelijk gebruikers van de nieuwe Nexus-toestellen meldden zich op de discussiefora van Google. Zowel gebruikers van de Google Nexus 6P (review) als de Nexus 5X hebben problemen met het ontvangen van notificaties van Gmail. Verschillende Google-medewerkers hebben zich al gemengd in de discussie en daardoor lijkt het probleem bekend te zijn bij Google, maar er is nog geen officieel bericht over een oplossing.

Waarschijnlijk komt er op korte termijn een nieuwe update beschikbaar voor Android Marshmallow waarmee de problemen weer worden opgelost. Het zou ook kunnen dat Google de problemen kan oplossen door de Gmail-app een update te geven. Tot er een oplossing is zit er voor deze Nexus-gebruikers niets anders op dan handmatig de Gmail-app met enige regelmaat te openen om te zien of er nieuwe e-mails of notificaties zijn.