LG voorziet een toekomst waarin steeds meer consumenten besluiten om hun dak vol te leggen met zonnepanelen en om aan die vraag te voldoen moet de productie worden opgeschroefd. LG gaat tot 2020 in totaal zes productielijnen toevoegen aan de bestaande acht lijnen. Uiteindelijk wil de Zuid-Koreaanse fabrikant in 2020 drie keer zoveel panelen produceren dan nu het geval is.

LG investeert in total 527 miljard Koreaanse WON (405 miljoen euro) in zijn zonnepanelenfabriek in het Zuid-Koreaanse Gumi. De komende jaren moeten er zes nieuwe productielijnen worden opgezet waarmee de productie fors kan worden verhoogd. Op dit moment produceert LG jaarlijks zo’n 1 Gigawatt aan zonnepanelen, in 2018 moeten dat 1,8 Gigawatt zijn en in 2020 zelfs 3 Gigawatt. Volgens LG komt 3 Gigawatt ongeveer overeen met het energieverbruik van één miljoen huishoudens.

De nieuwe productielijnen zullen dus ook in staat zijn om een stuk sneller de zonnepanelen te produceren. Volgens LG is dat ook wel nodig omdat steeds meer consumenten willen investeren in zonnepanelen. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren gedaald en de opbrengst is flink toegenomen. LG zal de komende jaren ook nog nieuwe modellen gaan introduceren die nog efficiënter zijn.

Het topproduct van LG is op dit moment het LG NeON 2-zonnepaneel met een vermogen van 300 Watt. Dit paneel heeft een veel hoger vermogen dan concurrerende panelen en zou ook langer mee moeten gaan. De opbrengst van een zonnepaneel neemt elk jaar licht af en dat proces zou LG verder hebben afgeremd. In plaats van een vermindering van 0,7 procent is dat nog maar 0,6 procent.