2min

Sony heeft besloten om de Xperia M5 ook in Nederland uit te brengen. Het toestel werd afgelopen zomer buiten Europa al gepresenteerd, maar zal nu ook zijn intrede gaan maken op de Nederlandse markt. De Xperia M5 is een midrange-toestel met veel features die ook de vlaggenschepen aanwezig zijn. Verder heeft Sony voor de verandering gekozen voor een MediaTek chipset.

Sony Mobile brengt de Xperia M5 half februari op de markt voor 399 euro in de kleuren zwart, wit en goud. Het is een toestel met een 5 inch scherm met een Full HD-schermresolutie. Aan de binnenkant is het toestel voorzien van een MediaTek Helio X10, 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagcapaciteit welke eventueel nog uit te breiden is via een microSD-kaartje.

Zoals we gewend zijn van Sony is ook dit toestel waterdicht en zitten er geen klepjes meer voor de aansluitingen. Het toestel kan een half uur tot één meter diep onder water worden gehouden. Ideaal dus om foto’s mee te maken in het zwembad of het toestel gewoon schoon te maken onder de kraan.

Wat betreft de foto’s, aan de achterzijde is een 21,5 megapixel camera aanwezig, waarmee foto’s gemaakt kunnen worden binnen 0,25 seconde en video’s worden opgenomen in maximaal een 4K-resolutie. Aan de voorkant heeft Sony ook gekozen voor een fikse camera, namelijk een model met 13 megapixels.

Het ontwerp van deze smartphone is gebaseerd op de Xperia 3-serie, de Xperia 5-serie is pas later door Sony geïntroduceerd. De keuze voor de MediaTek Helio X10 klinkt ook verstandig aangezien Qualcomm zijn zaakjes niet op orde heeft met de Snapdragon 810, een andere fabrikant dan een kans geven is slim. MediaTek heeft met zijn Helio-serie ook high-end chips ontwikkeld die zeker in de buurt komen van de high-end modellen van Qualcomm. Het komende jaar zal duidelijk moeten worden of MediaTek zich helemaal kan meten aan Qualcomm.