Sony Mobile heeft aan ons laten weten dat de Sony Xperia Z5 en de Sony Xperia Z5 Compact vanaf vandaag te verkrijgen zijn in Nederland en België. De nieuwe Z5-serie van Sony komt beschikbaar in verschillende formaten en kleuren. De Z5-serie is de opvolger van de Z3-serie van vorig jaar.

Sony heeft tijdens de IFA begin september de Xperia Z5-serie gepresenteerd. Deze serie verschijnt in drie versies, de Sony Xperia Z5 Premium, Sony Xperia Z5 en Sony Xperia Z5 Compact, daarvan zijn de laatste twee nu beschikbaar. De Premium-versie wordt medio november verwacht.

De Sony Xperia Z5 is een toestel met een 5,2 inch scherm met een Full HD-resolutie, terwijl de Sony Xperia Z5 Compact beschikt over een kleiner 4,6 inch scherm met HD-resolutie. De Z5 Premium die in november verschijnt beschikt over een 5,5 inch scherm met een 4K-schermresolutie. Aan de binnenkant zijn de toestellen verder vrijwel identiek, ze beschikken allemaal over een Snapdragon 810-chip en 32GB aan opslagcapaciteit. Ook beschikken ze alle drie over een 23 megapixel camera aan de achterzijde en een 5,1 megapixel camera aan de voorzijde.

Sony staat inmiddels bekend om zijn waterdichte toestellen, het nadeel daaraan waren de klepjes die je steeds open en dicht moest doen bij het opladen. Daar is nu afscheid van genomen want er zijn geen klepjes meer nodig, de USB-poort hoeft niet meer afgedekt te worden. De meest unieke feature is de vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel. Deze is namelijk in de stand-by knop verwerkt. Een unieke en zeer gebruiksvriendelijke locatie voor een vingerafdrukscanner.

De Sony Xperia Z5 komt beschikbaar in het zwart, wit, goud en groen voor 699 euro en de Sony Xperia Z5 Compact in het zwart, wit, roze en geel voor 599 euro.