2min

Microsoft gaat de Windows 10-upgrade nu ook pushen naar een deel van zijn zakelijke klanten. Bedrijven en organisaties die gebruik maken van Windows 7 Professional en Windows 8.1 Pro zullen nu ook de melding gaan ontvangen dat er gratis geüpgraded kan worden naar Windows 10. Bedrijven met enterprise-licenties blijven buitenschot.

Microsoft gaat de "Get Windows 10"-applicatie nu ook verspreiden naar zakelijke klanten. Op dit moment krijgen alleen consumenten de melding voorgeschoteld dat ze kunnen upgraden naar Windows 10, maar ook kleine zakelijke klanten komen er dadelijk niet meer onderuit.

Er zijn echter een aantal eisen waar een pc aan moet voldoen om de updatemelding te krijgen. Zo moet een systeem gebruik maken van Windows 7 professional of Windows 8.1 Pro. Moeten de updates verspreidt worden via Windows Update en niet via een tussenstation zoals een WSUS-server of System Center Configuration Manager en tot slot moet een pc actief zijn in een Active Directory-domein. Als dat laatste niet het geval is, dan hebben veel gebruikers deze upgrademelding al eerder ontvangen.

Microsoft hanteert een stevige strategie om gebruikers te overtuigen van Windows 10. Het bedrijf probeert de oude software versneld uit te faseren door Windows 10 echt op te dringen aan Windows 7 en Windows 8-gebruikers. Dit wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar inmiddels heeft Microsoft een handleiding gepubliceerd hoe de melding is uit te schakelen. Microsoft weigert echter om zijn strategie aan te passen en blijft Windows 10 pushen.

Besturingssystemen als Windows XP en Windows 7 hebben nog steeds een groot marktaandeel, maar dragen niets meer bij aan de toekomst van Microsoft. In de huidige markt waar Microsoft veel concurrentie heeft van mobiele platformen als Android en iOS, moet ook Microsoft zich zorgen maken dat het straks niet overbodig wordt. Daarom de push om Windows 10 zo snel mogelijk de wereld te laten veroveren en Microsoft weer kan werken aan een toekomst met Windows.