2min

Microsoft lijkt klaar te zijn met vragen of je wil upgraden naar Windows 10, het bedrijf test verschillende manieren om gebruikers te dwingen te upgraden naar Windows 10. Het negeren of afmelden voor de upgrade is er in elk geval niet meer bij. Microsoft maakt zich hiermee niet populair bij Windows 7 en 8-gebruikers, want mensen worden nou eenmaal niet graag gedwongen.

Als het aan Microsoft ligt draait iedereen vandaag nog op Windows 10, maar dat gaat niet gebeuren want niet iedereen staat te trappelen om te upgraden naar Windows 10, maar of je dadelijk nog een keuze hebt valt te betwijfelen.

Verschillende gebruikers meldden dat Microsoft de upgrademethode naar Windows 10 opnieuw op de schop heeft genomen. Het lijkt erop dat de techgigant verschillende methodes aan het testen is om te kijken hoe gebruikers zo snel mogelijk toestemming geven voor de upgrade naar Windows 10.

Er zijn gebruikers die meldden dat ze nu een dialoogvenster te zien krijgen waarbij ze de optie hebben om te beginnen met de upgrade naar Windows 10 of de keuze om deze later in te plannen. Dit terwijl andere gebruikers meldden dat als ze Windows Update openen er alleen nog de optie staat om te beginnen met de upgrade naar Windows 10, terwijl de andere updates worden verborgen.

Er was software in omloop waarmee je je min of meer kon afmelden voor de upgrade naar Windows 10. Zodat je niet langer werd lastig gevallen met de vraag of het systeem mag worden geupgrade, deze werkt inmiddels op deze computers niet meer. Microsoft begint echt druk uit te oefenen op Windows-gebruikers om zo snel mogelijk te upgraden naar Windows 10. Dat zal de techgigant ongetwijfeld de nodige kritiek gaan opleveren, maar het is duidelijk waar de prioriteiten liggen van Microsoft.

Microsoft wil zo snel mogelijk het marktaandeel van Windows 10 opbouwen en vergroten en de oude Windows-versies moeten zo snel mogelijk verdwijnen. Windows 10 groeit inmiddels als kool en het marktaandeel gaat elke maand weer sprongen vooruit, maar er is een vastgeroeste groep Windows 7-gebruikers die nog even de kat uit de boom kijken. Zij zullen nu ook harder worden gedwongen om toch te upgraden naar Windows 10.

Vooralsnog krijgt nog niet iedereen de dwingende vensters te zien om te upgrade naar Windows 10, wat erop wijst dat Microsoft zoekende is naar de beste methode om snel gebruikers te upgraden naar Windows 10. Het is wel aannemelijk dat steeds meer mensen de dwingende vensters te zien gaan krijgen.