2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Thecus heeft een nieuwe NAS gepresenteerd, de Thecus N2810 is voorzien van twee bays, waar twee 3,5 inch HDD’s in passen. Aan de binnenkant is gekozen voor een Intel Celeron N3050 dualcore-processor met 2GB aan DDR3-werkgeheugen. Het apparaat draait op het nieuwe ThecusOS 7.0.

Thecus is al jaren actief op de markt voor netwerkopslag en gaat de concurrentie aan met partijen als Netgear, QNAP en Synology. Met het nieuwe Thecus OS 7.0 hoopt het nog beter de concurrentie aan te kunnen met dit soort partijen. De gebruikersinterface is flink uitgebreid en kan zich nu meten met die van QNAP en Synology.

Naast het hebben van goede software is het hebben an goede hardware ook belangrijk. Daar komt de nieuwe Thecus N2810 om de hoek kijken die geschikt is voor zowel consumenten als MKB’ers. Aan de binnenkant zit een Intel Celeron Processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz en een turbo die oploopt tot 2,16 GHz. Standaard wordt de NAS geleverd met 2GB DDR3-werkgeheugen maar gebruikers kunnen dit zelf vervangen tot maximaal 8GB. Verder zijn er drie USB 3.0-poorten aanwezig op de NAS, twee gigabit-netwerkpoorten en een HDMI-aansluiting, waarmee video’s in maximaal 4K-kwaliteit kunnen worden afgespeeld.

Voor zakelijke gebruikers is de NAS voorzien van AES-NI-encryptie terwijl er voor particulieren ondersteuning is voor apps als Kodi en Plex, waarmee de NAS kan worden ingezet als mediacenter.

De NAS verschijnt in februari op de markt, de prijs in euro’s is helaas nog niet bekendgemaakt, in de Verenigde Staten krijgt dit model een adviesprijs van 319 dollar, zonder harde schijven.