2min

Volgens een foto van Android-site Phandroid gaat Samsung het ontwerp van de Galaxy Note 5 aanpassen om de problemen met de stylus-pen op te lossen. Na de introductie van het toestel bleek dat de stylus-pen ook achterstevoren in de behuizing kan worden gestoken en hoewel de pen dan nog steeds te verwijderen is, kan wel het mechanisme dat de pen detecteert worden gesloopt. In de nieuwe versie is dat mechanisme aangepast.

De Samsung Galaxy Note 5 is nooit in Europa verschenen omdat volgens het Zuid-Koreaanse bedrijf, de stylus-pen vrijwel niet wordt gebruikt in Europa en dus verscheen het toestel overal in de wereld behalve in Europa. In Europa introduceerde Samsung de Galaxy S6 Edge+ (review) ter vervanging van de Note 5. Kort na de lancering begonnen gebruikers te klagen dat de pen ook achterstevoren in de behuizing past en verschillende gebruikers dat per ongeluk hadden gedaan. Bij sommige leverde het geen problemen op maar bij andere werd de pen niet langer gedetecteerd waardoor de software-features van de pen ook niet meer functioneerde en de stylus-pen nutteloos werd.

Samsung reageerde in eerste instantie redelijk kortaf dat de gebruikers de handleiding moeten lezen hoe de stylus-pen in de behuizing moet worden gestoken. Dat zette aan tot meer boze reacties en uiteindelijk besloot Samsung de verpakking van de Galaxy Note 5 aan te passen met een soort waarschuwing dat mensen weten dat de pen maar op één manier in de behuizing kan worden gestoken. Het daadwerkelijke probleem in de behuizing werd nooit opgelost, tot nu dan.

De Phandroid-site heeft een foto gepubliceerd met twee printplaten van smartphones, volgens hun gaat het om de Galaxy Note 5 en daarop is te zien dat het detectiesysteem van de stylus-pen is aangepast, zodat deze niet meer gesloopt kan worden. Mogelijk verschijnt er binnenkort dus een nieuwe versie van de Galaxy Note 5 in de winkels.

Er gaan al enige tijd geruchten dat de Galaxy Note 5 deze maand geïntroduceerd zal worden in Europa, maar tot op heden heeft Samsung niets bekendgemaakt.