1 min

Het lijk erop dat Samsung een flinke ontwerpfout heeft gemaakt bij de Samsung Galaxy Note 5, verschillende media meldden dat het omgekeerd insteken van de stylus-pen in het toestel nogal nadelige gevolgen kan hebben. Bij vorige Galaxy Note-modellen was het niet mogelijk om de stylus pen omgekeerd in te steken.

Samsung heeft bij de Galaxy Note 5 de S-Pen voorzien van een nieuw ontwerp en daarbij is de bovenkant niet een stuk dikker zoals de afgelopen jaren het geval was. Deze dikker bovenkant zorgde ervoor dat de S-Pen niet omgekeerd in de Note kan worden gestoken, bij de Galaxy Note 5 kan dit wel. Als de S-Pen omgekeerd in het toestel wordt gestoken is deze met enige moeite nog wel te verwijderen, maar de kans is groot dat de gebruiker daarmee binnen in het toestel schade aanricht.

Het systeem wat de aanwezigheid van de stylus detecteert gaat hierbij in veel gevallen kapot, als de smartphone niet meer kan detecteren of de stylus wel of niet aanwezig is, werken verschillende software-features van de S-Pen niet meer.

Samsung heeft tot op heden nog niet gereageerd op de problemen, maar het lijkt te gaan om een forse ontwerpfout. Of Samsung nog in staat is de fout te herstellen is onduidelijk.

In Nederland en België zal de Galaxy Note 5 niet op de markt komen, in plaats daarvan brengt Samsung hier de Galaxy S6 Edge+ uit, zonder stylus-pen.