2min

Samsung heeft in een reactie aan The Verge laten weten dat er geen sprake is van een designfout bij de Galaxy Note 5. Het bedrijf verwijst naar de handleiding voor het correct gebruik van de stylus. Theoretisch gezien heeft Samsung gelijk dat bij correct gebruikt er geen sprake is van een fout, maar bij vorige Galaxy Note-modellen was het onmogelijk om de stylus verkeerd terug te steken.

Gisteren schreven we over de mogelijke ontwerpfout van Samsung bij de Galaxy Note 5. Dit toestel wordt net als andere jaren geleverd met de S-Pen, een stylus. Dit jaar is echter mogelijk om de S-Pen verkeerd om terug te steken in de behuizing van het toestel. Iets wat andere jaren onmogelijk was omdat de bovenkant dikker was gemaakt. Nu de S-Pen een nieuw ontwerp heeft is het wel mogelijk de stylus verkeerd om terug te steken.

Als de gebruiker dit doet is het nog wel mogelijk om de S-Pen er weer uit te halen, maar de kans is groot dat daarmee het detectiesysteem aan de binnenkant van de smartphone kapot gaat. Hierdoor kan de Note 5 niet langer detecteren of de S-Pen aanwezig of afwezig is, waardoor bepaalde softwarefuncties niet meer goed functioneren.

Samsung heeft laten weten dat het geen ontwerpfout is en dat als mensen de S-Pen gewoon op de juiste manier gebruiken en in het toestel steken er niets aan de hand is.

Voor ons als Nederlanders en Belgen is er overigens geen probleem, want Samsung heeft aangegeven dat de Galaxy Note 5 niet in Europa beschikbaar komt, omdat de S-Pen hier vrijwel niet wordt gebruikt. In plaats daarvan verschijnt hier de Galaxy S6 Edge+. Een toestel zonder stylus.